Obisk akademske slikarke ga. Andreje Verderber

 

V sklopu meseca Kulture smo v enoti vrtca v Loki – novi del gostili slikarko Andrejo Verderber.

Naša garderoba se je spremenila v atelje, kajti Andreja je s seboj prinesla svoje likovne umetnine in nam jih postavila na ogled. Posebno je otroke pritegnil velik portret narisan z ogljem in manjši portret dečka njihove starosti naslikan z akvarel barvami.

Otroci so skrbno prisluhnili slikarki Andreji, saj jim je na prijeten in njim razumljiv način predstavila poklic slikarke. Poučila in prikazala jim je tudi kako se nariše portret.

Po predstavitvi poklica in ustvarjanju portreta so otroci odšli v igralnice, kjer so ustvarjali – risali svoj portret z različnimi likovnimi sredstvi (navadnimi svinčniki, barvicami, flomastri). Slikarka Andreja je otroke obiskala po oddelkih jih spodbujala in pohvalila njihove likovne stvaritve. Otroški portreti so pokazali kako dobro so otroci opazovali slikarko Andrejo in dobro razumeli kaj in kako narišejo portret.

Ob takšni dejavnosti imajo otroci možnost doživljati, spoznavati in uživati v umetnosti. Otrok se lahko resnično umetniško izraža le takrat, kadar je predhodno dobro motiviran in usmerjen k izražanju. Zelo pomemben dejavnik so tudi pripomočki, ki jih otrok uporablja pri likovnem ustvarjanju. Kadar jih ima veliko na izbiro in če jih lahko še prosto izbira in preizkuša, je njihovo ustvarjanje še uspešnejše in polnejše.

Bili smo sproščeni in ustvarjalni pri nastajanju naših portretov. Slikarki Andreji pa  iskrena hvala za njen čas, ki ga je delila z nami. Želimo si, da bi nas še obiskala.

Vrtec Loka, novi del

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost