Teden otroka na Čardaku

S Pavčkovo pesnitvijo »Pravice« smo vstopili v Teden otroka ter se poigrali in se starosti primerno seznanili z besedami pravica, enakovreden, spoštovan.

Prvi dan so vzgojiteljice Simona, Vesna in Tjaša zaigrale na kitaro in harmoniko in za nas pripravile pravo glasbeno-plesno dopoldne, mi pa smo uživali v poslušanju glasbe, petju in plesu.

Že naslednji dan »Dan odprtih vrat« nam je omogočil prehajanje iz skupine v skupino, igro mlajših in starejših otrok in spoznavanje drugih, sklepanje novih poznanstev in prijateljstev.

Torek pa ni bil pester le tekom dopoldneva. Popoldne so se starši in otroci skupine Srnic in Levčkov zbrali na parkirišču vrtca in se odpravili na pohod do cerkvice sv. Sebastjana. Hodili so po asfaltiranih, peščenih in travnatih poteh, skozi gozd in opazovali naravo, ki se že razkazuje v jesenski paleti ter uživali v druženju.

Naslednji dan se je naša telovadnica spremenila v čutno pot, kjer smo preko zgodbice bosonogi hodili med bučami, po želodih, stiroporu, peni, listjem, med katerimi so se skrivali kostanji. Tako smo preko različnih materialov prebudili svoja čutila.

V četrtek sta nam vzgojiteljici Mojca in Silva zaigrali igrico »Hvaležni medved« in v nas zbudili moč pomagati drugim in biti za to hvaležen.

Teden smo zaključili z ustvarjanjem iz naravnih materialov, ki so jih otroci pridno nosili (nabrali v gozdu ali na vrtu) in nastala je prava »Botra jeseni«, ki krasi vhod našega vrtca. Ogledali pa smo si tudi lutkovno igrico v izvedbi strokovnih delavk po knjigi Mojiceje Podgoršek »Ta lešnik je moj«.

Teden otroka se sicer bliža h koncu, a pravice otrok so še vedno tukaj in ne smejo biti nikoli pozabljene.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost