TRADICIONALNI ZAJTRK v enoti Mala hiška, Dijaški dom, Loka in Majer

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk smo letos obeležili v petek, 11. 6., saj ga lani na dan slovenske hrane ni bilo možno izvesti zaradi epidemioloških razmer. Takrat je bil dogodek izveden od doma, v okviru družin. Tokrat pa so lahko otroci skupaj s svojimi vzgojitelji in vzgojiteljicami tradicionalno zajtrkovali z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom. Dan smo preživeli praznično in z mislijo na pomen čebel in na pomen lokalno pridelane hrane ter na pomembnost vsakodnevnega uživanja zajtrka. Dejavnosti so potekale znotraj skupin, ki so jih vzgojiteljice prilagodile starosti vključenih otrok. Pogovarjali so se, kako so se ljudje prehranjevali včasih in kakšne so prehranjevalne navade pri nas v Beli krajini danes. Otroci so prebirali pravljice, poslušali pesmi in iskali zanimivosti o čebelah. Veliko smo tudi ustvarjali, si pripravili pogrinjke in namizno dekoracijo, peli in plesali.

Vzgojni tim

Morda vam bo všeč tudi...