Kulturni abonma v vrtcu Črnomelj

Vsi otroci v starosti od 4 do 6 let Vrtca Otona Župančiča Črnomelj so v tem šolskem letu vključeni v obogatitveno nadstandardno dejavnost Kulturni abonma, ki poteka v sodelovanju z ZIK-om Črnomelj. Ogled predstav in risanih filmov se izvaja v Kulturnem domu Črnomelj.

Predstave in risani filmi so skrbno izbrani s strani strokovnih delavcev zaposlenih v obeh zavodih, glede na primernost vsebine in razvojno stopnjo otrok. Izbrane predstave in risani filmi, ki jih obiščejo otroci so za njih pomembni, saj pridobivajo neposreden stik z umetnostjo in kulturo. Omogočajo jim estetsko doživljanje, izkustvena srečanja z lutkami, razumevanje in razvijanje sposobnosti umetniškega izražanja čutnega, čustvenega, miselnega in vrednostnega dogajanja ter doživljanje, spoznavanje in uživanje v umetnosti in kulturnem okolju.

Tako smo si konec meseca novembra ogledali risani film z naslovom Čarobna zima v Mumindolu, ki je otroke popeljal v bližajoče se praznike. V mesecu decembru pa so otroci uživali ob ogledu lutkovne predstave Žogica Marogica Lutkovnega gledališča Maribor. Otroci so bili med predstavo aktivno vključeni v samo dogajanje in na svoj način pripomogli k reševanju Žogice Marogice tako, da so s pihanjem (uprizarjanje vetra) prepodili zmaje.

Ob gledanju in poslušanju vsebin se otrok izraža in si razvija umetniško predstavljivost, spoznava moralno-etične dimenzije, se identificira z likom iz predstave, razvija zmožnost domišljijske rabe jezika, bogati besedni zaklad, krepi govorno jezikovno komunikacijo in opazuje neverbalno komunikacijo.

 

Vrtec Črnomelj

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost