Obvestilo o elektronskih računih

Spoštovani,

obveščamo vas, da je bil 8. 10. 2015 v Uradnem listu RS številka 75/2015 objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o standardih in pogojih izmenjave elektronskih računov prek enotne vstopne in izstopne točke pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: Pravilnik). Pravilnik je pričel veljati 9. 10. 2015, uporablja pa se ga od 1. 1. 2016 dalje.

Bistvena novost je, da bo s pričetkom uporabe zgoraj navedenega pravilnika UJP preverjal dodatne obvezne podatke v e-SLOG-u (8. člen).

Dodatni obvezni podatki v e-SLOGU so:

  • v sklopu Subjekti računa: »številka bančnega računa« oziroma IBAN izdajatelja,
  • v sklopu Glava računa: »vrsta računa«, »funkcija računa«, »vrsta zneska«, »znesek računa«, »vrsta referenčnega dokumenta«, »številka referenčnega dokumenta« in »poljubno besedilo v glavi računa«, kamor se zapiše dodatne podatke o nakazilu iz ovojnice e-računa.

Navedeni pravilnik in dodatne obvezne podatke morajo ob pripravi e-SLOGA—a upoštevati vsi izdajatelji e-računov, tako proračunski uporabniki, kot druge pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost in pošiljajo e-račune proračunskim uporabnikom – prejemnikom e-računov.

Obvestilo PU

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost