VESELI IN RAZIGRANI DECEMBER PRI POLŽKIH

Mesec december je bil pri POLŽKIH razigran zaradi prazničnega vzdušja, ki so ga popestrile različne dejavnosti in dogodki pripravljeni za naše otroke ter vesel, ker so naši najmlajši sprejeli vrtec za svojega in ga radi obiskujejo.

V začetku decembra nam je gozdni škrat pred vrati pustil jelčico. Polžki so jo opazovali, tipali, vohali. Spoznali so pesem RASLA JE JELKA in jo skupaj z vzgojiteljicama peli naši jelčici. Zelo všeč jim je bilo spremljanje petja z instrumenti. Jelko je bilo potrebno tudi okrasiti, zato smo pripravili okraske iz slanega testa in jih pobarvali.  Zelo všeč jim je bilo spremljanje petja z instrumenti in tiho, umirjeno opazovanja novoletnih lučk v temi.

Ko je zapadel prvi sneg, so otroci sodelovali pri izdelavi snežaka. Sicer ne iz snega, vendar jim je bila tehnika lepljenja vate in gumbov zanimiva.

Polžki so bili tudi povabljeni na dramsko predstavo SMREČICA ZA MEDVEDA, ki so jo pripravile strokovne delavke. Z radovednostjo so jo spremljali in pogumno po bližje spoznali medveda.                                                                          Obiskal nas je Dedek Mraz, ki nam je prinesel veliko darilo.

Ob zaključku vsega lepega smo pripravili dekoracijo za slavnostno kosilo in ga z užitkom pojedli.

December zaključujemo nasmejani ter v pričakovanju, kaj nam bo prineslo novo leto.

Vzgojiteljici skupaj z otroki skupine POLŽKI želimo vsem prijetne praznike.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost