Zahvala Občini Črnomelj ob Evropskem tednu mobilnosti

Otroci in strokovni delavci iz vrtca Črnomelj enot Loka in Čardak vsako leto sodelujemo z občino Črnomelj v  Evropskem tednu mobilnosti, s poučnima igrama Beli Zajček in  za starejše otroke z igro Prometna kača, kjer otroke spodbujamo, da prihajajo v vrtec peš (vsaj del poti) in s tem varujejo okolje in krepijo svoje gibalne sposobnosti, kar je skladno z letošnjim ETM slogan »Gremo peš«.

Poskrbeli bomo tudi za sprehode s policistom. Izvedli smo poligon vozil na lasten pogon na parkiriščih vrtca, ki so bili na ta dan brez avtomobilov. Otroci poganjajo skiroje, poganjalce, tricikle in ob tem spoznavajo uporabo kolesarske čelade.

V petek, 20. 9. 2019 smo se na povabilo Občine Črnomelj udeležili dogodka »Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila in si ogledali dramsko predstavo »Jaka v prometu« v izvedbi gledališča Makarenko. Otroci so ob šaljivem dečku Jaki in potrpežljivem policistu spoznali, kako se v prometu vedemo kot pešci in se na koncu naučili glasbeno pesmico in jo vsi skupaj zapeli ob spremljavi kitare.

Vrtec Otona Župančiča Črnomelj je prejel priznanje za sodelovanje, otroci pa za nagrado komplete Lego kock za obe enoti na temo poklici.

Za podarjeno nagrado se Občini Črnomelj najlepše zahvaljujemo in sporočamo, da bomo s kockami  konstruirali, razvijali domišljijo, se veselo igrali ter spoznavali  različne poklice.

Vrtec Črnomelj

dig

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost