Pri gasilcih …

Otroci  skupine slončki smo imeli veliko srečo, da smo bili na ogledu gasilskega doma v Črnomlju. Zahvala gre atiju Matjažu Vardijan, poveljniku Gasilske zveze Črnomelj. Poslal nam je tudi vsebino  projekta »hitro« potres, z didaktičnimi listi za reševanje, kot pomoč pri predstavitvi otrokom in  filmček o naravnih nesrečah. Odločili smo se, da vam predstavimo kaj smo videli in spoznali. Radi bi to delili z vami. Tudi to, kar so nam otroci, ki so prejeli gradivo na dom, posredovali kot povratno informacijo in zahvalo.

Tako nas je sprejel ati in povabil k ogledu in predstavitvi:

Za začetek nam je predstavil oblačila, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Dijana mu je služila kot model. Oblačilo je bilo zelo težko. Nadela si je še čelado in dihalni aparat. Postalo ji je  zelo zelo vroče.

Sledil je ogled različnih pripomočkov, posebnih oblek, ki jih potrebujejo za reševanje v vodi in ogled opreme v gasilskih vozilih. Spoznali smo s čim se kakšen požar pogasi, gasilske aparate, velike škarje za razrez kovine, posebne telefone s katerimi komunicirajo gasilci med seboj, čoln in potrebno opremo za reševanje iz vode in …

Upamo, da ste uživali v ogledu. Atiju se bomo za ogled zahvalili z risbicami, ki jih bomo narisali, ko se vrnemo nazaj v vrtec.

Sedaj pa še  rešeni didaktični listi  od doma:

Zahvala atiju za čudovito predstavitev.

Slončki s Suzano in Dijano

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost