KRUH ZA ZAJTRK – SUPER DAN!

V petek, 17. 11. 2023 smo tudi v enoti Loka imeli prav poseben zajtrk. Na mizah so bili čudoviti pogrinjki, na sredini šopki rož ali čebelice, v ozadju pa v marsikateri igralnici Slakova zimzelena »Čebelice«. Ta dan smo obeleževali Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je organizirano potekal že 13. leto, tokrat pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«

Ker je eden izmed glavnih namenov projekta spodbujati in nagovarjati k potrošnji lokalne hrane, smo imeli tudi jedilnik v celem tednu domače obarvan. Kuharice so se zelo potrudile in nam pripravljale okusna domača kosila, značilna za naše belokranjsko okolje, v petek pa so nam spekle domač kruh, ki je bil res super.

Po skupinah so tekom tedna potekale različne dejavnosti, vezane na pomen domače hrane, čebel, skrbi in krepitvi zdravja z dobrimi sestavinami, kot so med, maslo, mleko, jabolko in kruh. Veliko smo ustvarjali, prepevali in prebirali na temo čebel, spoznavali delo čebelarja, se likovno izražali na temo slovenskega zajtrka, pogovarjali se o izvoru hrane inp.

V petek po zajtrku so starejši otroci v večnamenskem prostoru vsi v en glas prepevali pesem Čebelice ob spremljavi harmonike, mlajši pa so se družili pred igralnicami in po svojih močeh prepevali ob flavti. Najmlajši novinčki pa so se zabavali v igralnici ob kitari.

Zapisala: Maja Stariha

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost