NAGOVOR RAVNATELJICE

Sončni žarek je pravo ime

za kateregakoli otroka.

Sončni žarek, ki gre čez nas

kot mila in dobra roka.

(Tone Pavček, 2009)

Spoštovani starši in otroci!

Prav prisrčno vas pozdravljam v novem vrtčevskem letu, katero pa je za nas drugačno kot smo ga vajeni. Trudili smo se, da smo v vrtec s 1. 9. 2020 sprejeli vse otroke, katerih starši ste oddali vlogo, kljub temu, da smo morali poiskati prostore za igralnice v namensko grajenih stavbah za vrtec. Naše enote in oddelki so razpršeni po celotnem mestu. Trenutno naša enota Loka še stoji, a se bomo od nje kmalu poslovili. Na njenem mestu bo zrasel velik sodoben vrtec. Poleg tega letošnje vrtčevsko leto začenjamo oz. nadaljujemo z ukrepi proti širjenju virusa Covid-19, ki so naše navade in načrte nekoliko spremenili, a se jim bomo poskušali prilagoditi. Starše  naprošam, da dosledno upoštevate vsa navodila za preprečevanje širjenja novega virusa in ostalih nalezljivih bolezni, da tudi na ta način zaščitimo zdravje otrok in vseh nas.

Otroci pridejo v vrtec iz različnih potreb, prav vsak pa prinese delček sebe in svoje družine. Zato bomo v vrtcu upoštevali vsakega posameznika ter vzgajali v duhu strpnosti, prijateljstva, spoštovanja in razumevanja. Vemo, da ne moremo zamenjati družine oziroma staršev. S kakovostnim sodelovanjem pa lahko veliko prispevamo k ustreznemu dopolnjevanju družinske vzgoje in vam pomagamo v skrbi za varstvo, vzgojo in izobraževanje vašega otroka. Pomembno pri sodelovanju med vrtcem in starši je vzpostavljanje medsebojnega zaupanja, odprte komunikacije, do katere bomo prišli s pogovorom in vzajemnim spoštovanjem. Pri tem pa je pomemben topel človeški odnos, iskrena komunikacija in strokovna usposobljenost zaposlenih.

Zavedamo se, da je osnovni pogoj za uspešen razvoj otroka dobro počutje v vrtcu in doma, zato želimo vsakemu otroku nuditi varno, spodbudno učno okolje za njegov vsestranski razvoj. Potrudili se bomo, kljub našim letošnjim oteževalnim okoliščinam, da bodo dnevi, ki jih bo otrok preživljal v našem vrtcu, bogati, pestri, zanimivi, ustvarjalni, raziskovalni, predvsem pa otroško razigrani. Hkrati pa bomo spodbujali raznovrstno učenje, pridobivanje izkušenj in razvijanje sposobnosti, ki so potrebne za uspešno življenje.

Z vključitvijo vaših otrok v naš vrtec se vam zahvaljujem za zaupanje. Otrokom in staršem želim veliko lepih doživetij v našem vrtcu.

Petra Pezdirc Stopar, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost