Obiskali smo čebelarko Darjo

Ker smo ustvarili najlepšo Eko smreko smo si Bibe (sedaj Pikapolonice) zaslužile izlet z avtobusom in ogled čebelnjaka.

Z avtobusom smo se izpred vrtca odpeljali na Rožič Vrh v zidanico Planinc, kjer nas je pričakala čebelarka Darja v čebelarski obleki. Skupaj z njo smo odšli do bližnjega čebelnjaka. Prisluhnili smo tudi brlenju čebel in sami z glasovi poskušali oponašati njihovo oglašanje. Nato smo odšli v notranjost čebelnjaka, kjer smo si od blizu ogledali čebelje panje in api komoro. Api terapije  obiskovalcem omogočajo vdihavanje zraka iz panja s pomočjo maske, kar blagodejno vpliva na težave z dihali. Najpogumnejši otroci so tudi poskusili apiterapijo.

Čebelarka Darja je otrokom pripovedovala na prijeten in poučen način primeren njihovi starosti, o spoštljivemu in odgovornemu odnosu do žive narave in čebel. Otroci so z zanimanjem prisluhnili in izvedeli veliko novih stvari. Otroci so si ogledali makete satnic. Bile so jim zelo zanimive.

Darja je za otroke pripravila tudi pogostitev. Lahko so poskusili in požvečili med v satju in pojedli košček kruha s cvetličnim ali kremnim medom. Odžejali so se z medeno limonado. Kako je bilo vse slastno!

V naravi in na svežem zraku smo preživeli čudovito dopoldne. Otroci so ob pripovedovanju in s prikazanimi dejavnostmi doživljali in spoznavali raznolikost narave ter si pridobili izkušnje z živimi bitji in naravo. Čebelarki Darji se zahvaljujemo za topel sprejem, pogostitev in prijetno druženje.

Zahvaljujemo se trgovini Hofer za spominska darila za otroke in upravi Hofer za donacijo prevoza.

Otroci skupine Bibe in vzgojiteljice Vrtca Oton Župančič Črnomelj

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost