Odlok Vlade RS

Spoštovani starši,

Koncem preteklega tedna smo vas obvestili glede sprejemanja otrok v vrtec na podlagi novega Odloka o začasnem zbiranju ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Ur.l. RS, št 12/2021, 14/2021).

Ker Odlok jasno navaja kateri otroci se lahko sprejmejo v vrtec in županu več ne omogoča sprejema odločitve glede izjem za sprejem otrok v vrtec, kar je sedaj novost glede na prejšnje sprejete odloke Vlade RS, vas obveščamo, da ni pravne podlage za sprejem županovega sklepa, da bi lahko uredili izjeme in sprejeli tudi otroke staršev, ki niso zaposleni v kritični infrastrukturi.

Napovedane so tudi inšpekcije v vrtcih, kjer se bo preverjalo spoštovanje zadnjega odloka, tako da žal ne moremo delati nobenih izjem. Trenutno so v našem vrtcu samo otroci, kjer oba starša delata v kritičnih infrastrukturah. Ta odlok velja do tega petka, 5. 2. 2021, in vsi skupaj upamo, da se bo to čimprej spremenilo.

Želim si, da čim prej preidemo v rdečo fazo v naši regiji in s tem omogočimo vstop v vrtec vsem otrokom. Zavedanje o tem, je na vseh nas, predvsem v spoštovanju ukrepov.

Stanka Kure, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost