PONOVNO OBVESTILO GLEDE ZAPRTJA

Spoštovani starši!


Obveščamo vas, da je vlada RS, zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev, da se vrtci s 26. 10. 2020 zaprejo, predvidoma za en teden.


Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport nam je posredovalo dodatno, bolj natančno obvestilo, s katerim vas in nas poziva, da pripeljete otroka v vrtec samo tisti, ki varstvo NUJNO potrebujete, ker vam delodajalec ne more omogočiti dela na daljavo in opravljate dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (zdravstveni delavci, zaposleni v policiji, vojski, civilni zaščiti, v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva…).


Ker bo župan naše občine sprejel sklep, da vrtec kljub odloku Vlade RS ostaja odprt, a deluje v zmanjšanem obsegu, bo najverjetneje potrebno naknadno posredovati dokazila za oba starša, s katerim boste izkazali potrebo po nujnem varstvu. Prav tako morate starši v ponedeljek ponovno prinesti izpolnjeno in podpisano izjavo (NAJDETE JO V PRIPONKI SPODAJ), da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo.


V naslednjih dneh spremljajte spletno stran vrtca, kjer bomo sproti objavljali podatke glede odprtosti in delovanja vrtca. Načrtujemo, da bo dežurna enota Čardak.
Prosimo, da starši, ki potrebujete nujno varstvo to sporočite do sobote, 24. 10. 2020, do 10. ure, na e-naslov: petra.pezdirc-stopar@guest.arnes.si. Zraven pripišite še prihod in odhod otroka v vrtec.


V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo in vam želimo, da vi in vaše družine ostanete zdravi!


Petra Pezdirc Stopar, ravnateljica

Povezava na izjavo:
http://vrtec-crnomelj.splet.arnes.si/obrazci/izjava-starsev-po-odsotnosti-september-2020/
Povezava na okrožnice:
https://paka3.mss.edus.si/okroznice/datoteke/11096_Okro%C5%BEnica_Zaprtje_VIZ_ODLOK_23_10_2020.pdf?key=priloga
https://paka3.mss.edus.si/okroznice/datoteke/11100_NIJZ_VRTCI_obratovanje%20v%20%C4%8Dasu%20od%2026_10_2020.pdf?key=priloga

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost