Vrtec v dijaškem domu

Po pestrem uvajanju 12 novincev, starih od 1-2 let, v mesecu aprilu, ki so del skupine Pikapolonice v dislocirani enoti Dijaškega doma, smo izkoristili možnost prazne igralnice in jo spremenili v telovadnico.

Najprej so se otroci poigrali, razgibali v samem prostoru, nato v hiški s tunelom, dodali pa smo še bazenček z žogicami. Ta prostor nam je omogočil izvajanje različnih oblik gibanja (plazenje, lazenje, tek,..) in je bila realizacija ciljev na področju gibalnega razvoja tako učinkovitejša.

Poglejte si nekaj utrinkov, kako se otroci seznanjajo z novim, neznanim, uživajo v gibanju, ki je zanje poleg igre osnovna primarna potreba.

V mesecu maju sta se nam pridružila še dva novinca. Tako je skupina v polni zasedbi 14 otrok. Poleg petja, plesa, bibarij,…, smo se preizkusili tudi v vlogi umetnikov.

Pa tudi sprostitvene dejavnosti nam niso več tuje.

Kratko, a pomembno obdobje, kjer so se tako otroci kot tudi starši soočili s prehodom iz domačega v vrtčevsko okolje, smo zaključili v prijetnem ambientu v kampu Podzemelj, za kar je poskrbel naš predstavnik skupine Ivo Ivičič v sodelovanju z ostalimi starši. Hvala .

Mateja in Darja

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost