SPLOŠNO ZAPRTJE VRTCEV, IZJEME LE OTROCI STARŠEV ZAPOSLENIH V KRITIČNI INFRASTRUKTURI

Spoštovani starši,

kot ste bili verjetno obveščeni iz medijev, je Vlada RS včeraj (tj. 28. 1. 2021), v Uradnem listu RS objavila Odlok o zazačasnem zbiranju ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Ur.l. RS, št 12/2021), zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19. Iz odloka je moč razbrati da so vrtci v tej regiji odprti zgolj za otroke staršev, kjer oba prihajata oziroma sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture.

To so: energetika, promet, prehrana, preskrba s pitno vodo, zdravstvo, finance, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijska omrežja (4. člen Zakona o kritični infrastrukturi), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, Slovenske vojske in Policije.

Zanje se na podlagi potrdila delodajalca zagotovi nujno predšolsko varstvo. Enako velja tudi v primeru otrok staršev samohranilcev.

Na podlagi prej omenjenega Odloka bo tudi župan Občine Črnomelj sprejel sklep s katerim se določijo izjeme od splošnega zaprtja vrtcev, in sicer zgolj za otroke, kjer sta oba starša zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture (enako velja v primeru staršev  samohranilcev), kot je to navedeno v drugi točki 2. člena Odloka.

Ostalim otrokom vstop v vrtec ne bo mogoč.

Starši otrok, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi morajo do ponedeljka, 1. 2. 2021, v vrtec dostaviti potrdilo delodajalca za oba starša, s katerim boste izkazali potrebo po nujnem varstvu. Ponovno prosimo vse starše, ki so potrdila prinesli v letu 2020, da dostavijo nova potrdila delodajalca. Prav tako morate starši v ponedeljek ponovno prinesti izpolnjeno in podpisano izjavo (NAJDETE JO V PRIPONKI SPODAJ ali na oglasni deski pred službenim vhodom (iz parkirišča) na Čardaku), da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo. 

V kolikor potrebujete dodatne informacije pišite na e-naslov pomočnice ravnateljice: vesna.zarkovic@guest.arnes.si  ali pokličite na številko: 041/339-150.

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo in vam želimo, da vi in vaše družine ostanete zdravi!

Stanka Kure, ravnateljica vrtca

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost