Babica pripoveduje

….Brez pravljic ni otroštva…., to vedo tudi Ribice in Gumbi iz vrtca Loka, zato smo v sklopu Tedna vse življenjskega učenja k nam povabili na obisk Julijino babico Marijo Miketič.

Babica Marija nam je popestrila dopoldne s pripovedovanjem dveh pravljic. Prva je imela naslov Mojca Pokrajculja. Babica Marija jo je pripovedovala ob aplikacijah katere je med pripovedjo zgodbice Julija polagala na pano. Druga pravljica je bila predstavljena kot gledališče Kamišibaj z naslovom Zmeda v pravljični deželi. Rdeča Kapica ni in ni našla svoje rdeče kapice in si je na glavo poveznila kar rumeno rutico, vsi so jo čudno gledali, tudi volk….. . Res zmeda, a smo z velikim zanimanjem poslušali kaj se bo zgodilo.

Po pripovedovanju je otroke babica Marija povabila k pogovoru o pravljicah. Otroci so nanizali najrazličnejše odgovore, zakaj radi poslušajo zgodbice in pravljice, (da lažje zaspijo, da jih ni strah, da se družijo s straši, da se naučijo kaj o živalih, da bodo tudi oni postali princi, princeske in dobre vile…..).

Uživali smo v družbi babice Marije za kar se ji najlepše zahvaljujemo.

 

Ribice in Gumbi z vzgojiteljicami

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost