“BABIČINE IGRAČKE”

Čeprav se nam letos v vrtcu ne smejo pridružiti babice in dedki, smo se vseeno odločili, da se bomo o njih pogovarjali. V sklopu teme, smo se naučili deklamacijo Jožeta Šmita s hudomušnim naslovom “Babičine igračke.” 

Le te smo dodobra spoznali in se z njimi “igrali”. Naučili smo se zakaj in kako uporabljamo pletilke, kvačko, volno… Opazili smo, da so pletilke različnih oblik, velikosti in debeline. Spoznali smo, kako babica kvačka ter plete in kaj vse lahko  nastane ob prepletanju nitk.

 Otroci so bili navdušeni nad Elzo, ki jo je skvačkala Zalina babica in nam jo z veseljem prinesla pokazat. Ogledali pa smo si tudi druge izdelke: jopico, rožice, šal in jih pregledali iz vseh zornih kotov.

Nekega jutra pa sta se v našo igralnico prikradli lutki dedka in babice. Otroci so bili navdušeni. Za njiju smo izbrali imena,  jima pripovedovali o svojih babicah in dedkih, vsak dan pa zapojemo tudi kakšno pesem. 

Ob prebiranju zgodb, pravljic, pesmi  smo tudi likovno ustvarjali in se pogovarjali o vsebinah.  Babičine igračke so tudi nam zanimive, vendar smo še premajhni, da bi jih pravilno uporabljali. Nekaj otrok pa je vseeno poskusilo kvačkati in štrikati.

Meta in Alenka ter otroci iz skupine ČEBELICE

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost