NAGOVOR RAVNATELJICE VRTCA OTONA ŽUPANČIČA ČRNOMELJ

Spoštovani sodelavci, otroci, starši in obiskovalci naše spletne vrtčevske strani!

Težko leto je za nami, ki nam je prineslo mnogo novih izzivov, ki smo jih s skupnimi močmi uspeli prebroditi in smo se jih že skorajda navadili. Verjamem, da je pred nami vzpodbudno leto, ki bo prineslo polno radostnih trenutkov in veselim se še enega uspešnega, nasmejanega in polnega leta. Rada bi se zahvalila moji predhodnici, dosedanji ravnateljici Petri Pezdirc Stopar za vso srčnost in trud, ki ga je v svojem mandatu vložila v delo in življenje vrtca.

Na začetku svoje ravnateljske poti bi rada poudarila, da bom to delo opravljala z zavestjo, da je vrtec s svojim poslanstvom, z delom vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljev ter odnosi pomemben mejnik na poti otrok v odraslost in samostojnost.

Spoštovani starši, predšolsko obdobje je najlepše in najbolj pomembno v življenju človeka, zato se bomo s kolektivom potrudili za vašega otroka. V tem otroškem obdobju je zelo pomembna vloga odraslega, ki spremlja otroka na njegovi življenjski poti. Manjši je otrok, toliko večja je njegova potreba, da sproti preverja svoje zamisli in čustva. To pomeni, da mu moramo biti odrasli fizično čim več na razpolago. Starši pozabljajo, da današnje otroke hiter in potrošniški način življenja izčrpava, ker jim ruši duševno zdravje in veselje za življenje.

Zelo pomembno je, da se bo otrok počutil varno, saj je ena od njegovih osnovnih potreb, potreba po varnosti. Otrok se čuti varnega takrat, ko je njegovo življenje ritmično organizirano in, ko se dejavnosti ponavljajo brez velikih sprememb. Tukaj velja enostavno pravilo – bolj, ko se otrok počuti varnega, bolj se razvija.

S pričetkom svojega petletnega mandata ravnateljevanja in s pričetkom novega leta si želim lepega in pristnega sodelovanja z vami, tukaj smo, če boste potrebovali našo pomoč, predvsem pa vsi skupaj poskrbimo, da bodo otroci imeli tako otroštvo, ki ne bo vedno že v naprej načrtovano, pač pa bo lahko otrok glavni ustvarjalec in kreator svoje igre. Verjamem, da bomo v našem vrtcu razvijali varno, čustveno ter spodbudno okolje za vaše otroke.

Želimo vam lepo in mirno leto, predvsem pa se veliko igrajte s svojimi otroki, saj to obdobje tako zelo hitro mine in ostanejo le spomini. Tudi za te se je potrebno potruditi in takrat, ko je čas, tudi izkazati.

Srečno in pogumno v novo leto!

Ravnateljica Stanka Kure skupaj s sodelavci

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost