OBVESTILO V ZVEZI Z NOVIMI UKREPI – izjeme od karanten in drugo

Spoštovani starši,

trenutne razmere v povezavi z okužbami virusa SARS CoV-2 se odražajo tudi v našem vrtcu. Okužbe se širijo tako med otroki kot tudi med zaposlenimi, tako, da vsak dan znova iščemo najboljše možne kombinacije, da še zmoremo zagotavljati pedagoški proces.

Do sedaj smo dnevno prejemali večje število izjav o karanteni, katere ste starši uredili sami preko portala e-uprava.  Karantensko odločbo lahko pridobite tudi v primeru, ko je bil vaš otrok v tesnem stiku z okuženo osebo izven vrtca. Ponovno vas obveščamo, da vsem staršem, ki nam na  e – naslov: info@vrtec-crnomelj.si  posredujete izjavo o karanteni, ustrezno dokazilo s strani otrokovega zdravnika o izolaciji zaradi pozitivnega testa oziroma zaradi bolezni Covid-19 se vrtec za čas odrejene karantene oz. izolacije ne obračunava in je brezplačen.

Z dnem 19. 1. 2022 se skladno z Odlokom o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 (Ur.l.RS, št. 8/22) spreminjajo pravila o karantenah. Odlok prinaša izjemo od napotitve v karanteno, in sicer, da se zaposlenih na področju vzgoje in izobraževanja ob visoko tveganem stiku ne napoti v karanteno, temveč se mora ta oseba v obdobju 7 dni od visoko tveganega stika s povzročiteljem Covid-19 vsakodnevno samotestirati na delovnem mestu in uporabljati zaščitno masko FFP2.

V zvezi s tem vam sporočamo, da se zaposleni v našem vrtcu, ne glede na Odlok testiramo tudi pogosteje, še posebej, če so prisotni znaki slabšega počutja. Po novem bomo pogosteje uporabljali tudi maske FFP2.

Otroci, ki so bolni ali okuženi, ostanejo doma. Vsi ostali otroci, ki so bili z njimi v vrtcu v tesnem stiku, lahko še naprej obiskujejo vrtec, a le do 30 % obolevnosti v posameznem oddelku v obdobju 14-ih dni. V primeru, da bo zbolelo večje število otrok, bomo oddelek vseeno napotili v karanteno.

V zvezi s tem vas prosimo, da NUJNO SPOROČATE VZROK ODSOTNOSTI VAŠEGA OTROKA.

Zaradi velikih kadrovskih zadreg, s katerimi se srečujemo že sedaj, pa se bo lahko zgodilo, da bo prišlo do menjav kadrov v oddelkih, saj bodo odsotnosti nastajale tudi zaradi  višje sile skrbi (nege) za lastne otroke ali zaradi morebitnega šolanja otrok na daljavo, izolacije … Že sedaj smo dnevno primorani spreminjati kadrovsko sestavo in organizirati urnike tako, da je lahko odprt posamezen oddelek. Tudi v nadaljevanju vas prosimo za strpnost in razumevanje.

Skladno z Navodili NIJZ se staršem priporoča, da v primeru, ko je v oddelku vrtca potrjen primer okužbe s SARS CoV-2, pa otroci niso napoteni v karanteno na domu, da otroke doma testirajo vsak dan v obdobju potencialne karantene.

Zaposleni v Vrtcu Otona Župančiča Črnomelj opažamo, da kljub vsem opozorilom zaposlenih nekateri starši še vedno ob vstopu v vrtec ne uporabljate zaščitnih mask.

Po navodilu Inšpektorata RS za šolstvo ta obveznost še vedno velja, zato vas naprošamo k doslednemu upoštevanju pravil, k nošenju zaščitnih mask ob zadrževanju v prostorih vrtca oziroma pri gibanju na zunanjih površinah, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 m.

Skupaj z vašo podporo in pomočjo bomo vsi skupaj lažje zdržali te viharne čase in se čim hitreje spet vrnili v normalno stanje.

Tega si res vsi želimo, zato vas resnično prosimo, da nam v tem pogledu pridete nasproti in ZMAGAMO SKUPAJ.

Zahvaljujem se vam za razumevanje in vam želim vse dobro.

Prijazen pozdrav,

Stanka Kure, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost