PARADA UČENJA 2022 – “POKLICIJADA”

Danes smo se na povabilo ZIK-a udeležili Parade učenja 2022 – “POKLICIJADE”. Prišli so učenci iz  Bele krajine.

Otvoritvi parade učenja , kjer so zapeli in zaplesali učenci O.Š. Podzemelj je sledilo predstavljanje poklicev.

Najprej smo spoznali poklic vojaka. Kdor je želel, je preveril svoje telesne sposobnosti na poligonu. Ogledali smo si tudi oklepno vozilo in orožje.

Nato smo spoznavali poklic gasilca. Najprej je vsak s otrok s pomočjo gasilca splezal na tovornjak. Pomerili smo si gasilske čelade in spraševali  kakšne so njihove naloge.

Po določenem času je sledila menjava  in na vrsti so bili policisti, ki so nam pokazali vozilo, čelade, daljnogled in ostale pripomočke,ki jih potrebujejo pri delu. Pomerili smo si tudi neprebojni jopič, ki je bil tako težak, da ga je policistka držala v rokah. 

ti trije poklici so si bili med seboj podobni, tako po opremi, kot po pripomočkih.

Sledil je poklic zeliščarke, ki nam je razložila in pokazala kako nabiramo zelišča, jih sušimo in shranjujemo in zakaj jih uporabljamo.

Poklic medicinske sestre je bil zanimiv zato, ker je bilo veliko pripomočkov, ki smo jih lahko uporabljali. Pri dojenčku, ki je bil, kot pravi novorojenček smo se čisto raznežili. Vsak ga je lahko pocrkljal.

Pri poklicu natakar pa so nam bili zanimivi pripomočki za mešanje koktajlov. Čeprav je natakar samo pripovedoval  so se nam cedile sline.

Za konec smo Nastasji  povedali, kaj bomo, ko bomo veliki. Izbrali smo si simbol za poklic, ki bi ga želeli opravljati  in fotograf nas je poslikal. 

Skozi cel proces pa smo se srečevali z maskoto ZIKI in PIKO, ki sta se z veseljem  pozabavali z nami.

Skupina MUCE z Meto in Matejo

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost