Podpisana pogodba za projektiranje in gradnjo Vrtca Črnomelj enota Loka

Četrtek, 10. december – Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d.o.o. Stjepan Jarnević sta podpisala pogodbo za projektiranje in gradnjo Vrtca Črnomelj, enota Loka. Vrednost investicije je nekaj več kot 3.500.000 EUR, zaključena pa naj bi bila najkasneje do julija 2022. S podpisom pogodbe se bo začelo projektiranje, ki mu bo sledila gradnja nove stavbe vrtca. Ta bo imela 10 oddelkov s spremljajočimi in upravnimi prostori, v sklopu investicije pa se bo uredila tudi oprema in zunanje površine.

Na lokaciji predvideni za gradnjo sta trenutno dve stavbi grajeni v različnih obdobjih. Novogradnja se bo izvedla na mestu starejše stavbe. Ta se bo s povezovalnim hodnikom povezala z novejšo stavbo obstoječega vrtca, v kateri že delujejo štirje oddelki. Pogodbena vrednost investicije je 3.635.600,00 EUR z DDV. Predvideno je sofinanciranje s strani EKO SKLAD-a v višini 468.100,00 EUR, razliko sredstev pa bo financirala Občina Črnomelj iz proračuna.

Podpisana pogodba vključuje projektiranje, gradbena, obrtniško zaključna in instalacijska dela, dobavo in montažo opreme in izvedbo zunanje ureditve ter ostale storitve za potrebe delovanja nove stavbe.

Predstavitev idejne zasnove bo potekala v kratkem, predvidoma konec tega meseca.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost