PRAZNIK SLOVENSKE HRANE-ZAJTRK Z MEKOM – super dan

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je bil prazničen za otroke vrtca Čardak. Letošnja tema sta mleko in mlečni izdelki s sloganom “ZAJRTK Z MLEKOM”-super dan. Pobudnik projekta je čebelarska zveza Slovenija.

Ob tej priložnosti nas je obiskala čebelarka Darja Planinc, ki je otrokom posredovala zanimivosti o čebelah in čebelarjenju. Namen projekta je izobraževati, obveščati o pomenu prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora ter splošno osveščati otroke o pomenu zdravega načina življenja. 

Iskreno se zahvaljujemo čebelarki Darji P. za zanimivo predstavitev in jo pozdravljamo s čebelarskim pozdravom “NAJ MEDI”.

Ob koncu smo skupaj zapeli pesem ČEBELAR ob spremljavi kitare Tomaža Urha in harmonike Jana Matotek. S petjem in rajanjem smo zaključili naše medeno dopoldne. Veselje in dejavnosti otrok: ustvarjanje namiznih pogrinjkov, izdelava čebelic, krave iz odpadnega papirja, ogled čebelnjaka, petje pesmi na temo čebele, dramska igra, gibalna igra; ČEBELE V PANJ, lutkovna igra: CICIBAN IN ČEBELE (Oton Župančič) si oglejte v galeriji slik.

Za vrtec Čardak, zapisala vzgojiteljica Simona Vrga

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost