Sproščanje epidemioloških ukrepov v vrtcu

Z dnem 21. 02. 2022 se odpravljajo nekatere epidemiološke omejitve.

PCT pogoj se ukinja. Zbiranje ljudi je dovoljeno brez omejitev števila prisotnih in brez pogoja PCT.

Treba pa je še vedno upoštevati nujnost nošnja zaščitnih mask v notranjosti, razkuževanje rok, medosebno razdaljo in zračenje prostorov. Na odprtih prostorih pa so maske priporočljive, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje vsaj 1,5 metra. Uporabljati je treba zaščitne kirurške maske tipa II ali IIR ali maske tipa FFP2 ali FFP3.

Otroci s potrjeno okužbo morajo obvezno v izolacijo.

Čeprav so se ukrepi zaradi izboljšanja epidemioloških razmer razrahljali, pa vseeno velja, da starši v vrtec pripeljejo le zdravega otroka.

Karantene so ukinjene. V primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ni več treba v karanteno. Pristojni priporočajo, da se sedem dni od zadnjega tesnega stika z okuženim samotestirajo, v obdobju 14 dni od stika pa naj se izogibajo nenujnim stikom z drugimi.

Z ukinitvijo ukrepa odrejanja karantene za otroka, ki je bil v visoko tveganem stiku z okuženo osebo, ni več podlage za priznanje pravice oprostitve plačila staršev za vrtec za dneve odsotnosti otroka po 102. členu Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19; Ur.l.RS, št. 15/20.

V vrtcu imamo vse dogodke v živo (roditeljski sestanki, govorilne ure …).

Stanka Kure, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost