KOSILO ZA ZUNANJE ODJEMALCE

Spoštovani,

S 1. 6. 2021 odpiramo vrata naše kuhinje tudi za zunanje odjemalce kosil. Od lanskega marca smo uvedli nekaj sprememb, ki pa so odraz trenutnih razmer na področju samega odvzema kosil in cene kosila.

Nova cena kosila je bila sprejeta 19. 5. 2021 na 3. seji Sveta zavoda Vrtca Otona Župančiča Črnomelj in znaša 4,50 eur z DDV.

NAVODILA ZA STRANKE, KI PRIDEJO PO KOSILO

Za stranke, ki pridejo po kosilo velja, da morajo poleg dobre higienske prakse in ravnanja skladno z načeli sistema HACCP upoštevati vsa navodila, priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2:

· stranka mora biti brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil (npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje), sprememb zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajne utrujenosti, vnetja očesnih veznic, tako v blagi kot v težji obliki);

· pred vstopom v vrtec si mora razkužiti roke;

· nosi naj masko in naj bo dobro seznanjen z njenim pravilnim načinom nošenja in snemanja. Le-ta naj sega od korena nosu do pod brado, med nošenjem naj se je ne dotika. Zamenja naj jo na dve do tri ure oziroma prej, če se zmoči. Pred namestitvijo maske in po njeni uporabi naj si temeljito umije ali razkuži roke.

· stranke morajo  pred prevzemom hrane vzdržujejo medosebno razdaljo vsaj 2 metra;

· predaja hrane mora potekati preko izdajnega vozička, katerega se stranke ne smejo dotikati;

· vsa živila bodo v posodicah za enkratno uporabo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost