Kulturni dan slovenskih vrtcev

V soboto, 25. maja 2024, je potekal že 11. Kulturni dan slovenskih vrtcev, ko smo praznovali kulturo, ki nas povezuje in oblikuje v predšolskem vzgojno-izobraževalnem okolju.

Dogodek smo umestili v Metliko, slikovito mesto v Beli krajini, ki je pravo odkritje za vsakega obiskovalca, ki ga privabljajo kultura, zgodovina in naravne lepote. Mesto, obdano z valovitimi vinogradi, ki se razprostirajo po sončnih pobočjih, ponuja edinstveno kombinacijo naravne lepote in bogate kulturne dediščine.

Kulturni dan slovenskih vrtcev predstavlja posebno priložnost, da se zaposleni v vrtcih predstavijo skozi različne kulturno-umetniške zvrsti. Predstavitve so obsegale širok nabor dejavnosti, od glasbe, plesa, likovne umetnosti do gledališča in literature, s čimer smo želeli pokazati bogastvo in raznolikost vseh, ki smo zaposleni v predšolski vzgoji. Vrtec in naši zaposleni so sodelovali na kulinaričnem področju.

Vrtec Črnomelj je za ta dogodek pripravil 26 “daril” za slovenske vrtce, ki so se udeležili dogodka v Metliki, s sloganom “Bela krajina – kjer se združita lan in bele breze.” Likovni izdelki so nastali izpod kreativnih rok naših otrok in vzgojiteljev.

Skupnost vrtcev Slovenije in predsednica SVS, ga. Silvija Komočar, je našemu vrtcu in zaposlenim poslala zahvalno pisno, ki ga z veseljem delimo z vami, saj nas pohvale spomnijo na to, da delamo dobro 🙂

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost