OBVESTILO ZA STARŠE V ČASU POLETNIH POČITNIC

Spoštovani starši!

Pred nami je čas poletnih dopustov in počitnic. Običajno je to čas brezskrbnih dopustov, prostega časa, dolgih vročih dni, ki jih z otroki in najdražjimi doživljamo vsak na svoj način. Tudi v vrtcu je bilo vsa leta tako. Do letošnjega, ko med nami živi novi koronavirus, ki je spremenil naš vsakdan. Kljub varnostnim ukrepom, so dnevi po ponovnem odpiranju vrtca minili lepo.

Poletno delo v vrtcu bomo oblikovali glede na potrebe staršev po varstvu otrok in upoštevanju varnostnih ukrepov proti širitvi koronavirusa. Oblikovali bomo združene oddelke otrok, kjer bo mogoče. O organizaciji dela oddelkov, kamor so/bodo razporejeni vaši otroci v času počitnic, vas bodo obvestili strokovni delavci v oddelku in pisna obvestila. Otroke bomo postopoma združevali glede na število in vas o zaprtju enot sprotno obveščali, saj je letošnja situacija nepredvidljiva.

V vrtcu se zavedamo, da bo letošnje poletje manj odsotnosti otrok, kot pretekla leta. Zaradi lažje organizacije in racionalnosti, pa vas naprošamo, da rezervacije (v kolikor je le mogoče) oddate čim prej in če planirate vnaprejšnjo krajšo odsotnost otrok o tem obvestite strokovne delavce v oddelku.

Kljub vsemu še zmeraj veljajo varnostni in preventivni ukrepi, ki so bili predpisani ob postopnem odpiranju vrtcev. Naj še enkrat omenimo najpomembnejše:

  • prosimo, da si ob vstopu v vrtec redno razkužujete roke in nosite masko ter upoštevate priporočila na vhodih;
  • v kolikor je le mogoče, naj v vrtec z otrokom vstopa samo ena odrasla oseba;
  • v kolikor je mogoče, starši upoštevajte razdaljo 1,5-2m;
  • otroci naj od doma ne prinašajo igrač in knjig;
  • ninice in dude bomo shranili v garderobi za čas počitka oz. ko jih bo otrok potreboval;
  • do konca šolskega leta bo komunikacija o počutju in bivanju otroka v vrtcu potekala po telefonu ali preko e-pošte;
  • dejavnosti bomo izpeljali na prostem v največji možni meri, ob upoštevanju vrednosti UV-indeksa, zato vas vljudno prosimo za primerno obleko, pokrivala in obutev;
  • v želji po ohranjanju zdravega okolja, vas še naprej prosimo, da v vrtec vodite le zdrave otroke in nas ob morebitni obolelosti otroka ali člana družine ter sumu za možnost okužbe s Covid-19 o tem obvestite;
  • po odsotnosti otroka je še vedno potrebno izpolniti obrazec Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec.

V času počitnic bomo vsi več potovali, gotovo tudi izven slovenskih meja. Prosim, redno spremljajte spremembe, ki jih v skladu s spremenjenimi okoliščinami ažurirajo na spletnih straneh NIJZ (https://nijz.si/sl/seznam-drzav-za-prehajanje-drzavne-meje-brez-omejitev) in se držite navodil. Če se vračate v Slovenijo iz držav, ki nimajo ugodne epidemiološke slike, ali pa se bo to zgodilo v času vašega bivanja v tujini in vam NIJZ z odločbo odredi karanteno (o tem boste obveščeni s strani policistov že ob vstopu v državo), velja to tudi za otroka, zato ga ne pripeljite v vrtec, dokler se čas karantene ne izteče. V primeru neupoštevanja karantene smo o tem dolžni obvestiti pristojne organe.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vso vašo dosedanjo podporo, razumevanje in sodelovanje ob

upoštevanju vseh ukrepov.

Druga polovica šolskega leta 2019/2020 je bila za predšolske otroke okrnjena. Kljub temu smo veseli, da smo ostali zdravi. Veliko prijetnih dejavnosti in druženjem smo se morali odpovedati, kljub temu pa smo se trudili, da je bilo otrokom lepo in prijetno.

Naj vas obvestim tudi, da mora vrtec do konca avgusta izprazniti enoto Loka – stari del. Z novim šolskim letom bodo skupine otrok nastanjene v dislociranih enotah in prostorih v mestu Črnomelj. Trudimo se poiskati primerne prostore, s katerimi želimo omogočiti vsem vpisanim otrokom vključitev v predšolsko vzgojo.

Dragi otroci in njihovi starši, ki zapuščate vrtec in odhajate v šolo, želim vse dobro in uspešno v šoli. Vsem otrokom in staršem želim dogodivščin polno poletje, sproščujoče počitnice in ostanite zdravi.

 

Prijazen pozdrav,

Petra Pezdirc Stopar, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost