Simbioza Giba v enoti Loki

Naš vrtec že četrto leto sodeluje v vseslovenski akciji Simbioza. V mesecu maju poteka akcija Simbioza Giba.

Simbioza Giba je nacionalni projekt ozaveščanja in spodbujanja k neposredno gibalno – športnim aktivnostim vseh generacij in je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja, ki naslavlja dva pomembna področja: povečanje deleža telesno dejavnih posameznikov ter ustvarjanje okolij za spodbujanje telesne dejavnosti ter medgeneracijsko povezovanje in sožitje. 

Po dveh letih epidemije, ki je močno posegla tudi v organizacijo medgeneracijskih srečanj, smo dne 5. 5. 2022 v enoti Loka doživeli izjemno medgeneracijsko povezanost.

Na igrišče vrtca smo povabili člane in članice Šole zdravja Kanižarica, ki so nam predstavili gibalne vaje, ki jih vsakodnevno izvajajo v svoji skupini. Skupaj smo preživeli aktivno druženje, na katerem so se otroci predstavili z deklamacijo, vsi skupaj pa smo se razgibali ob vajah, ki nam jih je predstavila go. Nada. Povrhu vsega smo izbrali tudi prekrasen sončen dan.

Hvala vsem članicam in članicam Šole zdravja Kanižarica za obisk in prijetno družbo. Skupaj smo stkali  prijetne medgeneracijske spomine.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost