Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi v vrtcu Otona Župančiča Črnomelj smo v petek, 15. 11. 2019., obeležili dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Prav v vseh enotah in igralnicah, od najmlajših do najstarejših, smo si priredili posebno vzdušje. Otroci so skozi teden skupaj s svojimi vzgojiteljicami in vzgojiteljem ustvarjali in izdelali namizno ali stensko dekoracijo na temo čebel. V skupnem večnamenskem prostoru v novem delu vrtca v Loki smo na pobudo Čebelarske zveze Slovenije zapeli pesem Ansambla Lojzeta Slaka – Čebelar  (vsak vrtec na svoji lokaciji, toda ob istem času).

Na Čardaku smo imeli krajši kulturni program, na katerem so nastopali otroci starejših skupin iz omenjene enote. Vabilu na prireditev so se odzvali tudi g. Andrej Kavšek, župan Občine Črnomelj, čebelarji, predsednik Čebelarskega društva Črnomelj – g. Milinkovič, člani sveta staršev in starši.

Zahvaljujemo se našim kuharicam za odlično spečen kruh v vrtcu, ki je dodatno obogatil medeni zajtrk; čebelarjem za podarjeni med; županu Občine Črnomelj za podarjene namizno-didaktične igre; Tini Pavšič in Roku Simčiču za popestritev dogodka ob igranju na harmoniko; vsem vzgojiteljicam in vzgojitelju, ki so pripravljali in vodili otroke pri nastopanju ter vsem, ki ste ta dan na kakršen koli način prispevali k popestritvi programa in dobremu vzdušju otrok.

Kolektiv vrtca Črnomelj

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost