Mesec april pri Ribicah in Gumbih v enoti Loka

Mesec april je muhast mesec, ampak nas tudi dež ne ustavi.

Ribice in Gumbi smo bili povabljeni v vrtec na Čardak na  ogled avtorske glasbene pravljice Račka išče prijatelja, v izvedbi vzgojiteljice Metke Kramar.

Ravno tisto jutro je bilo deževno, ampak oblekli smo dežene plašče in se odpravili na pot. Kmalu nas je pozdravilo sonce. Med potjo smo opazovali naravo, vremenske pojave, promet….in ker smo že opazovali prebujajočo se naravo, smo naredili čudovito fotografijo pred cvetočimi drevesi in prisluhnili pridnim čebelicam.

Prispeli smo v vrtec na Čardak, kjer smo si v telovadnici vrtca ogledali glasbeno pravljico. Res je bila glasbena, saj smo slišali kar nekaj glasbil in strpno upali, da račka le najde svojega prijatelja. Prijazna vzgojitelja Metka in Jani, sta nam omogočila, da smo na glasbila tudi zaigrali. Ob ogledu glasbene pravljice smo se igrali tudi matematiko in preštevali vse nastopajoče živali. Bilo nam je zelo zanimivo in poučno.  Obema se zahvaljujemo. V sončnem vremenu in brez dežnih plaščkov smo se peš odpravili v vrtec Loka.

V mesecu aprilu smo se odzvali povabilu in se  udeležili tudi dneva odprtih vrat v ZD Črnomelj. Ogledali smo si zobno ambulanto in  novo rešilno vozilo. Prav posebno presenečenje v otroških očeh pa je bila velika tuba zobne paste. Ko smo odhajali nazaj v vrtec, smo dobili v dar vsak svojo zvezdico zdravja. Otroci so se zvezdic zdravja razveselili in s ponosom so jih čuvali vso pot do vrtca. Hvala za povabilo, bilo nam je lepo.

Ribice, Gumbi in vzgojni tim 4-5 let vrtca v Loki

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost