Pozdravljeni otroci, pozdravljeni starši in vsi zaposleni!

Vstop v vrtec pomeni prvi korak skozi majhna, domača vrata proti drugim, večjim in širšim, ki bodo vsak dan sprejela Vas in vašega  otroka v  prostor  poln novih doživetij in spoznanj. V Vrtcu Otona Župančiča Črnomelj se veselimo vsakega dneva posebej, v pričakovanju nečesa novega, lepega, čarobnega  – v okolju, ki je otroku prijazno, ljubeče, ustvarjalno  in spodbudno in v katerem se počuti sprejetega, upoštevanega in varnega.

Starši nam z zaupanjem v naše delo pomagate graditi trdno podlago, po kateri bomo z roko v roki popeljali naše malčke v svet in  jim pomagali narediti prve korake na poti k samostojnosti, aktivnemu spoznavanju sebe in svoje okolice in odkrivanju zapletenega sveta medosebnih odnosov.


Osnovni cilj Vrtca Črnomelj je izvajanje kakovostnega dela za zagotavljanje zadovoljstva otrok, staršev in zaposlenih.  Vzgojno osebje z veliko odgovornostjo strokovno podpira in spremlja razvoj in napredek otrok. Otroci pridobivajo skozi igro, gibanje, načrtovane dejavnosti  in interakcije nova spoznanja in lastne izkušnje, ki spodbujajo optimalno rast in razvoj,  vedoželjnost in razvijanje lastnih sposobnosti in kompetenc. Ustvarjalna klima v oddelkih omogoča vzpostavljanje ljubečih, sodelovalnih in odgovornih odnosov, ter spoštovanje sebe in drugih.


Vrtec Črnomelj je kakovosten in  uspešen zavod, ki pomembno vpliva in soustvarja vzgojno izobraževalno sfero na pedagoškem področju občine in širše okolice. S svojim delovanjem želimo puščati z otroki in v otrocih sledi in skupaj ustvarjati čudovite spomine na vrtčevske dni.
Prisrčno dobrodošli v našem vrtcu!

Naj bo šolsko leto 2023/2024 prijazno, ustvarjalno in sodelovalno.

Stanka Kure, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost