Tradicionalni slovenski zajtrk v enotah Loka, Mala hiška in Dijaški dom

Kot vsako leto, smo bili tudi letos vključeni v projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka tretji petek v novembru. Na ta dan otrokom postrežemo tradicionalna živila zajtrka, kot so med, maslo, mleko, kruh, jabolka, sam projekt pa spodbuja, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta. Letošnji zajtrk je potekal pod sloganom “Zajtrk s sadjem – super dan!” Strokovne delavke so tako čez cel teden pripravile za otroke zanimive dejavnosti, preko katerih so spoznavali poklic čebelarja in življenje čebel, se naučili Slakovo pesem Čebelar, si ogledali video posnetek Kranjska čebela, iz papirja izdelovali čebelice in pogrinjke za zajtrk, se pogovarjali o pomenu zdrave prehrane ter spoznavali različno sadje in zelenjavo… Nekatere skupine pa so tudi sodelovale v likovnem natečaju “Sadje in zelenjava je za zajtrk kombinacija prava”.

Vzgojni tim

Morda vam bo všeč tudi...